Getting My marka şehirler eğitimi To Work

İstanbul un ötedenberi kronikleşmiş tanıtılamama daha doğrusu akıllıca pazarlanamama sorununa parmak basmış. İyi de olmuş.

Marka olmuş ya da markalaşma yolculuğundaki şehirlerde de dikkat edilmesi gereken önemli detaylar bulunmaktadır. Örneğin, Adana’da bir dönem hemen her sokak lambası direğinin üzerinde görülebilen, "Acil Haşere Mücadelesi" reklam afiş çalışmaları, şehre gelen ziyaretçiler gözünde, şehrin bir haşere istilasına uğradığı ya da uğrayabileceği imajını yaratmış ve şehrin algısını ciddi anlamda olumsuz etkilemiştir.

olduğunu görüyoruz. İnsan nüfusunun artması zaman içerisinde şehir nüfusunun ve şehir sayısının artmasına sebep oldu. Bu durumun aynı zamanda birçok şehrin merkezi tek bir şehirden yönetildiği bugünkü devlet yapılarını doğurduğunu söyleyebiliriz.

Bu nedenle çalışmaleın ifade edilen amacı doğrultusunda nitel araştırma tekniğinden yararlanılmıştır. Araştırma verileri Diyarbakır’da bulunan turizm paydaşları ile yüz yüze görüşme tekniğiyle toplanmıştır. Araştırma sonucunda Diyarbakır şehrinin markalaşma adına güçlü bir potansiyelinin olduğu fakat markalaşma seviyesinin henüz istenen düzeyde olmadığı sonucuna varılmıştır.

Bir ürünün markalaşması nasıl ki öncelikle kuvvetli (kaliteli) bir ürün olmasına bağlıysa, bir şehrin de marka olabilmesi için kalitesinin yüksek olması gerekir. Bu ne demektir?

Nasıl ki otellerde uygulanan yıldız sistemine göre four yıldız ve üzeri otelleri biz kaliteli olarak algılarsak ve nasıl ki bir otelin sadece dışına bile baktığımızda onun kaç yıldız olduğunu anlar, algılarsak şehirler de böyledir. Bir şehri kısa bir süre bile gören kişiler, onun kalite seviyesinin nerelerde olduğunu (yıldız sistemiyle olmasa bile) hemen algılayabilirler. Yani bir şehrin markalaşması için, şehirler için yukarıda yazdığımız tüm konuların toplamının bare minimum four yıldız olması gerekir. Yolları, meydanları, sokakları, çarşıları, gezilecek, görülecek tarihî ve turistik yerleri, güvenliği, temizliği, trafiği, halkının kültürel ve sosyal yapısı, ekonomik ve siyasal yapısı, yönetim şekli vs.

Marka rezonansı, bir müşterinin perakende ürün gibi markalı bir unsurla ne kadar iyi ilişki kurduğudur. Bir kişinin bir markayı ve değerlerini veya hedeflerini nasıl algıladığıdır.…

Artan modernleşme ile birlikte de bu yaklaşım, yalnızca ürün ve hizmetlere değil, bölgelere ve daha marka şehir eğitimleri geniş açıdan şehirlere de uygulanır duruma geldi. Bu da bizi şehir markalaşması kavramını daha yakından tanımaya itiyor.

Böyle bir durumda marka danışgentlemanına ya da marka danışmaleından alacağı marka olma hizmetlerinden faydalanabilir.

Marka danışmanlığı sürecinde etkin iletişim yöntemleri içinde pazar, marka ve tüketici analizi büyük önem arz eder. Bu analizler, ilgili veriler toplanarak etkili değerlendirmeler yapılabilmesi için iyi bir iletişim becerisi ve uygun yöntemlerin seçilmesi gereklidir.

Ayrıca marka danışgentlemanı yalnızca işletmelere danışmanlık vermez. Kişisel marka danışmanlığına bağlı olarak kişilere de danışmanlık hizmeti sunar.

marka yönetimi ve danışmanlığı kapsamında gerçekleştirilen kampanyaların başarısının ölçülmesi ve değerlendirilmesi için bir dizi analiz yöntemi tercih edilmelidir.

Eğitim seviyesi yüksek kişilere mi hitap etmek istiyor sunuz? Genç ve dinamik insanları mı şehre çekmek istiyor sunuz?  Pek tabi bu soruları çoğaltabiliriz. Aynı zamanda sorduğumuz sorulardan bir karmada oluşturabiliriz.

Bu adımların kararlı, tutarlı ve güçlü bir biçimde uygulanması sayesinde şehirlerin imajları güçlendirilebilir, potansiyeli olan şehirler markalaşmaya başlayabilir, marka şehirler ise diğer marka şehirlerle olan rekabetlerinde daha avantajlı konuma yerleşebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *